Batavieren-golfers wederom sterker dan Flamingo's

Op een zonovergoten maandag 10 juni werd de 47e editie van de traditionele golfwedstrijd tussen de Batavieren en de Flamingo's (cricketers) gespeeld. Wederom was Broekpolder een perfecte gastheer en de baan, met name de greens, was in uitstekende conditie. Twaalf Batavieren gingen de strijd aan met tien Flamingo's en met vier flights op het terras was de tussenstand 4-4. De beslissende punten werden door de laatste Batavieren-flight keurig binnengebracht, waardoor de eindstand 6-4 was in het voordeel van de Batavieren.
Tijdens het diner mocht 'captain van de dag', most senior-Batavier Ab van Grimbergen, de niet aanwezige zilveren wisselbokaal in ontvangst nemen. In zijn captainsspeech benadrukte Ab dat het spelen van de oranje tees een uitkomst is voor de 80plus-golfers.
Daarnaast memoreerde Ab nog maar eens fijntjes dat vanwege de inval van Rusland in Hongarije het Nederlands hockey-elftal afwezig was bij de Olympische spelen in Melbourne (1956), maar dat Hongarije zelf wél van de partij was.
De volgende Batavieren speelden mee: Ab van Grimbergen, Ed Zwier, Gosse Bartels, Frans Spits, Imbert Jebbink, Piet Gunning, Maarten van Heeswijk, Bob Jan Hillen, Maarten van Grimbergen, HJ Kooijman, Hans Kruize en Ad Boelaars.

Stand (eerste editie in 1965):
Winst: 23
All square: 10
Verlies: 14