Batavieren geven Jong Oranje goed partij
Op Schaerweijde werd op zondag 12 juni door de Batavieren weer eens tegen Jong Oranje gespeeld. De selectie van bondscoach Eric Verboom is in voorbereiding op het WK eind dit jaar in India en telt nog veel spelers. Zoveel dat de Batavieren het in twee wedstrijden van een half uur tegen twee verschillende teams moesten opnemen. 
De eerste wedstrijd boden we, met de 55-jarige Rick Volkers in de gelederen, de nieuwe Oranje-lichting goed tegenstand: 2-2. In de tweede ontmoeting, in de stromende regen in Zeist, was de koek een beetje op en dat resulteerde in een 4-1 nederlaag. 
Maar zoals het sportcliché luidt: met opgeheven hoofd kon het clubhuis worden opgezocht, waar aan de bar een aantal ijskoude Heineken-biertjes stonden te wachten. De overall nederlaag was snel vergeten, volgend jaar komt er weer een kans op revanche.
De selectie: Rick Volkers, Rolf Peters (K), Jacques Brinkman, Gregory van Hout, Rogier van 't Hek, Marten Eikelboom, Jesse Mahieu, Timme Hoyng, Laurence Docherty, Geert-Jan Derikx, Lucas Judge, Hidde Kruize, Teun Rohof en Robert Tigges (plus drie gastspelers).