Batavieren-golfdag prooi voor Geert van Eijk

De traditionele, jaarlijkse Batavieren- golfwedstrijd ('de Onderlinge') vond plaats op maandag 25 april op de Kennemer in Zandvoort. Het was koud, nat en winderig, met heel af en toe een zonnestraal; uitdagend golfweer derhalve. Er hadden zich liefst dertig Batavieren ingeschreven, een recordopkomst. Bijzonder goed was de aanwezigheid van Dirk-Jan Bender, die na heftig fysiek ongemak in 2015 zijn mobiliteit heeft herwonnen. 

In 3-balls werd gestart vanaf half twee. Er werd gestreden om de wisselprijs 'de Houten Batavier', waar reeds vele mooie namen zijn ingegraveerd. Na het golf was er uiteraard een welverdiende borrel, waarna tijdens het goed verzorgde en gezellige diner de prijsuitreiking plaatsvond.

Aan de top van het klassement bleek er niet veel verschil, maar de verrassende winnaar was Geert van Eijk (hcp 16/18 slagen) met 38 Stableford-punten. De oudste meespelende Batavier, Peter Tielenius Kruythoff (foto, rechts) overhandigde een trotse Geert de Houten Batavier. 

Beste brutoscoorder was Maarten van Heeswijk met tien boven par, de 'neary' werd gewonnen door Wytze Berghuis en de longest drive was een prooi voor Marten Eikelboom.

Het was al met al weer een mooie Batavieren-golfdag!

Ad Boelaars