Le Touqet 2015

Nadat zowel de voorzitter van de hockeybond, als de directeur van het bondsbureau hindernissen hadden opgeworpen voor Le Touquet, door een extra competitieweekeinde in te plannen voor de Amsterdamse jeugd, dreigde voor het eerst in ruim 50 jaar het traditionele Batavieren-evenement geen doorgang te vinden door gebrek aan Batavieren-deelnemers. Maar het evenement, waarbij op de camping van l ‘Orée du Bois hele Batavieren-gezinnen traditioneel met vrouw en kids genieten van zon, zee, strand en hockey kon gelukkig op het laatste moment omgetoverd worden tot een 'men only-editie'. Dus met nóg meer flauwe grappen, verhalen uit de oude doos, bier en avonden in Café le Sport... Maar ook met meer kwaliteit op het hockeyveld.

De 'Le Touqet-die hards’ Loots, Weterings, Van Brunschot en Eikelboom arriveerden op vrijdagmiddag al voor een heuse HGC-Amsterdam matchplay-wedstrijd op de prachtige golfbaan La Mer. Na een sportieve 'all square' op 18, kon met 'late arrival' Peter Windt een late oester en steak worden verorberd in Le Sport, alvorens de eettafels werden verwijderd om de discobeat te laten dreunen. Nadat de bezem de heren om 05.00 uur naar buiten veegde en Windt de camping had teruggevonden, begon de volgende dag het toernooi zeer chique pas om 14.00 uur voor de Batavieren.

Met een aantal gastspelers, waaronder de kersverse wereldkampioen zaalhockey Robert Tigges, die zonder balken en Amsterdamse medespelers ook op het veld erg goed bleek, werd de eerste wedstrijd met 6-0 gewonnen. Of het aan het tijdstip lag of aan het sterke team, allen waren het erover eens dat het in elk geval lekker spelen was zonder stoorzender Schlattmann, die dit weekeinde de voorkeur aan gaf om het plantsoen thuis wat bij te trimmen. En ook zonder Balle van Ede, die na het aanschaffen van de vouwwagen vergeten was dat er nog een auto voor moest om deze te trekken…

Ook de tweede wedstrijd, gevaarlijk na borreltijd om 21.00 uur,  werd winnend afgesloten, waarna het team weer naar Le Sport kon afdalen voor een enerverende avond. Fokke Jan, die kennelijk geen mails kan lezen, had zoon Mulle als enig Batavierenkind meegenomen, maar die beleefde het weekend van zijn leven en stal de harten van alle aanwezigen aldaar, ook na afloop door het hele team een aardige bedankmail te sturen.

Met een equipe van louter mannen plus een kind, en slechts vijf tenten op de camping, was het wel een aparte ervaring. En de gebakken eitjes vanuit het clubhuis van Borstlap node gemist.

Op zondag bleek wederom dat een verdediging met ‘this is your captain Crucq’ en Windt bijna onpasseerbaar is en dat de backhands van Tigges nog even scherp waren als de dag ervoor. En al haperde Eikelbooms shuffle af en toe, het was een genot om deze heren weer aan het werk te zien. Good old Piet Gunning liet zich opzwepen om op dit hoge niveau mee te doen en scoorde nog een prachtige tip-in en Weterings kon af en toe ook de plank weer eens raken. De fluwelen technieken van middenvelders van Grimbergen, Greg van Hout en Van Brunschot brachten niet alleen op het veld de mensen in vervoering, maar deden het ook goed op de dansvloer.

Ondanks de ongeslagen status, werd de finale desalniettemin gemist, omdat van Grimbergen maandag vroeg alweer thuis moest zijn en ook Eikelboom wilde kijken of hij thuis meer kon scoren dan in Frankrijk.

Rest ons om de invallers Robert Tigges, Robin de Vries, Tom van Geel, Daan Kever en keeper Antoine Lemaigre te danken voor hun deelname, energie en gezelligheid.

De aanwezige Batavieren hebben alweer de optie voor volgend jaar genomen. Hopelijk weer zo geslaagd, met een ‘all-Batavieren opstelling’, dus met alle aanhang weer erbij.

Het was mooi!

 

Selectie

Piet Gunning (Bloemendaal), Gijs Weterings (Kieviten), Maarten van Grimbergen (HHIJC), Fokke Jan Middendorp (Hattem), Peter Windt (Daring), Dirk Loots (HC Middelburg), Oene van Brunschot (Gooische), Marten Eikelboom (Hattem), Maurits Crucq (HCKZ), Greg van Hout (Forward),

Gastspelers: Robert Tigges (VMHC Pollux), Robin de Vries (Amsterdam), Tommy van Geel (MEP), Daan Kever (Hilversum), Antoine Lemaigre (Le Touquet)

 

Doelpuntenmakers:

Robert Tigges: 9

Gijs Weterings : 7

Marten Eikelboom: 3

Oene van Brunschot: 1

Maarten van Grimbergen: 1

Piet Gunning: 1

 

Marten Eikelboom en Gijs Weterings